Usluga i-Račun


Hrvatska radiotelevizija od 2. kolovoza uvela je mogućnost ugovaranja usluge i-Račun- elektroničkog primanja i naloga za plaćanje mjesečne pristojbe putem internetskog i mobilnog bankarstva.


Ovu uslugu moguće je ostvariti putem sljedećih banaka:
  1. ZAGREBAČKA BANKA D.D.
  2. PRIVREDNA BANKA D.D.
  3. ERSTE & STEIERMÄERKISCHE BANK DD
  4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D.
  5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.
  6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
  7. OTP BANKA D.D.
Obveznici mjesečne pristojbe koji se odluče ugovoriti ovakav način plaćanja pristojbe više neće dobivati papirnati nalog za plaćanje, nego će ga zaprimiti u elektronskom obliku direktno u svom internet bankarstvu. Ugovaranje usluge potpuno je besplatno, a može se ugovoriti putem internetskog bankarstva ili u poslovnicama banke.


Ovom uslugom našim obveznicima  želimo omogućiti brže i jednostavnije plaćanje pristojbe te bolju kontrolu plaćenih računa. Naši korisnici i inače su skloni elektroničkom načinu plaćanja što je evidentno i iz znatnog broja korisnika koji plaćaju putem trajnih naloga. Osim toga, uvođenjem ove usluge HRT još jednom dokazuje da je lider među nacionalnim javnim poduzećima kada se radi o uvođenju modernih elektroničkih usluga. Od elektroničkih uplatnica također očekujemo i znatne uštede na troškovima izdavanja, čime smanjujemo troškove poslovanja HRT-a, a povećavamo efikasnost, rekao je Ravnatelj poslovanja HRT-a Boris Sruk.