Nagrada Grada Zagreba našem kolegi Ivanu Hlupiću

Zagrebački zastupnici prihvatili su Prijedlog o 19 nagrađenih ovogodišnjom Nagradom Grada Zagreba. Među nagrađenima je i naš kolega, urednik Radio Sljemena, Ivan Hlupić - za doprinos zaštiti okoliša i uređenju Grada.

Ivan Hlupić nagrađen je priznanjem i novčanom nagradom za izniman doprinos zaštiti okoliša i uređenju Grada Zagreba, osmišljanjem i provedbom ekološko - edukativnog projekta 'Svi na zeleno' i uređenja Parka Zvonimira Milčeca.

Projekt 'Svi na zeleno' tromjesečni je niz ekološko edukativnih akcija provedenih u Zagrebu 2014. Očišćen je vršni dio Medvednice i prikupljeno više stotina kilograma otpada. Nastavljen je radionicom za djecu na Bundeku u povodu Dana planeta Zemlje pod motom 'Zelene navike od malih nogu'  na kojoj su djeca učila o pravilnom odvajanju otpada iz kućanstva.

Organizirao je i trodnevni događaj na Zrinjevcu početkom lipnja u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša kada je u gradskom središtu predstavljeno odvojeno prikupljanje otpada i zbrinjavanje posebnih vrsta otpada poput starih automobila, automobilskih guma, kućanskih aparata i sl. U lipnju je organizirao još jedno čišćenje Medvednice na livadi Ponikve.

Vrhunac projekta njegova je inicijativa da se uredi park na Trešnjevačkom trgu što je ostvario u suradnji s Gradom Zagrebom tijekom svibnja i lipnja 2014., a u studenome je s Radio Sljemenom potaknuo da se park nazove po preminulom zagrebačkom književniku i novinaru Zvonimiru Milčecu.

U svim su akcijama sudjelovali i građani, tvrtke-partneri te Gradska uprava i podružnice Zagrebačkog holdinga (Čistoća, Zrinjevac), a akcija je popraćena u mnogim medijima. Prepoznajući važnost educiranja novih generacija, posebna je pozornost dana osnovnoškolcima iz petnaestak zagrebačkih škola koji su, također, aktivno sudjelovali u svakom aspektu provedbe projekta. 

Osim kolege Hlupića nagrade su danas dobili i novinar Željko Krznarić, fotografkinja Marija Braut, glumačka družina Histrion, književnica Julijana Matanović, KBC Zagreb te sastav Parni valjak. Nagradu Zagrepčanka godine dobila je profesorica Ekonomskog fakulteta Lovorka Galetić.