Glazba HRT-a slavi Svečanost glazbe!

U suradnji s Francuskim institutom i Gradom Zagrebom, te Koncertnom direkcijom kao organizatorom, i ove godine Glazba HRT-a slavi Svečanost glazbe!
 
U subotu i nedjelju zagrebački Tomislavov trg postaje pozornica otvorena svima. Projekt 'Glazba i grad' događa se drugi put, a kako teku pripreme i što će se sve vidjeti u dva dana proslave glazbe u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile su Alemka Lisinski, 'Rendez-vous'  i Ivana Kocelj, Glazbena produkcija HRT.


Ekipa emisije bila je i na pozornici podignutoj na Tomislavcu i doznala sve tehničke detalje. Producentica Lidija Katarina Matančević Preradović ilustrirala je cijeli projekt brojkama:
    3 koncerta
    6 izravnih prijenosa u programima HRT-a, na radiju i televiziji
100 djelatnika i suradnika HRT-a
120 kW jačina razglasa
200 glazbenika
300 rasvjetnih tijela
400 kW strujeU subotu
u 18 sati – 'Francuska glazba u ozračju tambure', Tamburaški orkestar HRT-a, Siniša Leopold, dirigent. Gosti: Ana Opačak, Filip Novosel, Marjan Krajna, Sreten Mokrović. Isti dan u 21 sat 'Hrvatski jazz manouche', Jazz orkestar HRT-a, Andreas Marinello, dirigent. Gosti: Jelena Radan, vokal i Mate Matišić, gitara i Marko First, violina,

U nedjelju
u 20.45 – 'À la française', Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, Aleksandar Marković, dirigent. Solisti su David Guerrier, truba i Edgar Moreau, violončelo.

Izravni prijenos koncerata na Radio Sljemenu.
Izravni prijenos koncerata Tamburaškog i Jazz orkestra HRT-a 20. lipnja na HTV3.
Izravni prijenos koncerta Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a 21. lipnja na HTV1.

Ulaz slobodan.

Događanje organizirano u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj – www.rendez-vous.hr.