Vremenska prognoza, 14.9.2015.

Uz promjenljivu naoblaku, na zapadu će biti povremene kiše i pljuskova, dok će se pretežno sunčano i bez oborina zadržati na istoku i jugu Hrvatske.

Dakle u Slavoniji i Baranji ujutro može biti mjestimične magle. Danju će prevladavati sunčano uz povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutro toplo, a dnevna temperatura očekuje se između 27 i 29 stupnjeva.

Djelomice sunčano očekuje se na sjeverozapadu, pri čemu se ne može posve isključiti mogućnot za kratkotrajnu, slabu kišu. Jutarnja temperatura uglavnom oko 15, a najviša dnevna između 25 i 28.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutro toplo.

Pretežno sunčano očekuje se na srednjem Jadranu. Uz umjeren razvoj oblaka pokoji pljusak moguć je ponajprije u Zagori. Puhat će umjereno, prema otvorenom i jako jugo uz umjereno valovito i valovito more.

Na krajnjem jugu pretežno sunčano i vrlo toplo. Puhat će umjereno do jako jugo. Poslijepodnevna temperatura bit će oko 28 stupnjeva.

Povremena kiša u utorak se, osim u gorju, očekuje i u sjeverozapadnim krajevima, u srijedu je još može biti ponajprije u Gorskom kotaru, a zatim se očekuje pretežno sunčano. Uz povremeno umjeren jugozapadnjak bit će vrlo toplo, od srijede i vruće, osobito u istočnim krajevima.

U Dalmaciji će sljedećih dana prevladavati sunčano. Na sjevernom Jadranu promjenljivo, povremeno uz kišu ili pljuskove, a od četvrtka također sunčano. Puhat će umjereno i jako jugo koje će potkraj utorka oslabjeti.

Na sjevernom Jadranu i u gorju može pasti malo kiše. Međutim, bez obzira na oblake, bit će toplo i vrlo toplo, a od sredine tjedna ponegdje i vruće.