Vakula u pjesmi Ante Casha i Saše Antića iz TBF-a

Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a i jedno od najpoznatijih lica s malih ekrana, opjevan je u pjesmi 'Vakula' koju zajednički potpisuju reper Ante Vlašić Cash i splitska skupina TBF.

Pjesma o omiljenome hrvatskom meteorologu, koji je ujedno i sinonim za vremensku prognozu, svoju je službenu premijeru imala danas na Drugome programu Hrvatskoga radija u emisiji Zlatka Turkalja Turkija 'Music Pub'. Gosti emisije bili su Zoran Vakula i Ante Cash, koji su govorili o tome kako je nastala suradnja, odnosno zašto je upravo meteorologija postala tako popularna da se o njoj snimaju pjesme i spotovi.

'Ante me nazvao još u travnju s molbom da nastupim u spotu. Iako sam bio počašćen, nisam bio sklon prihvatiti njegovu ponudu, stoga su oni snimili animirani spot. Zapravo nisam imao izbora, rekli su da ću biti glavni lik njihove pjesme i tako je sve počelo', rekao je Zoran Vakula. Dodao je kako je to prvi put da ga je netko opjevao, no ipak mu je znatno važnije to što je njegova struka prepoznata. 'Ljudima nastojim dati najpouzdaniju vremensku prognozu koju mogu. Važno je prevesti složeno znanstveno fizikalno i meteorološko nazivlje na jezik koji običan čovjek razumije. Dakle, nastojim jednostavnim rječnikom, bez silnih grebena i konvergencija, ljudima reći kakvo ih vrijeme očekuje', rekao je Vakula.

Njegovu jednostavnost i popularnost prepoznao je i Ante Cash. Stoga mu je upravo Vakula poslužio kao nadahnuće za pjesmu i spot. 'On je sinonim vremenske prognoze, nosi vedrinu, ali i poruku da poslije kiše dolazi sunce, i to ne samo u meteorološkom smislu. Ljudi ga doživljavaju vrlo pozitivno te smo stoga odlučili upravo o njemu snimiti jednu pozitivnu pjesmu', rekao je Ante. Kaže kako su prve reakcije onih koji su pjesmu čuli pozitivne, a uvjeren je i da će nakon premijere steći širok krug obožavatelja.

Tomu će svakako pridonijeti i refren:
'Kad narastem, bit ću dijete
Kad oblaci prijete, ja dignut ću rolete
Jer znam da bit će
Pretežno vedro
Pretežno vedro
Vakula je reko
Vjetar je povoljan
Diži jedro
Bit će pretežno vedro!'

Emisiju 'Music Pub' možete poslušati u Slušaonici Hrvatskoga radija.