VIDEO: Milanović o cajkama, Karamarko o partijskom podobništvu

Službena kampanja još nije ni počela, ali ne izostaju žestoki obračuni dvojice glavnih rivala. Premijer Zoran Milanović jutros je bio na predizbornom skupu SDP-a u Slavonskom Brodu, a Tomislav Karamarko program HDZ-a predstavljao je u Karlovcu.

Tomislav Karamarko
rekao je da je ultimativni cilj domoljubne koalicije snažno pokrenuti gospodarstvo. Nabrojivši što sve od svojih predizbornih obećanja nije realizirala ova, kako je rekao, nesposobna vlast, Karamarko je ustvrdio: "Mi smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku''. Rad Milanovićeve vlade nazvao je "politikom neuspjeha, obmanom partijskog podobništva i pokušajem rušenja moderne hrvatske države". "Umjesto da se sada pokriju po ušima ili s ušima i zatraže oproštaj od hrvatskog naroda jer su ga prevarili, oni su se razvikali kako Hrvatska raste", kazao je Karamarko.

Zoran Milanović je u svojem obraćanju na skupu u Slavonskom Brodu kazao kako je "umjesto novog Domovinskog rata, koji zagovara HDZ, sad na redu domovinski rad, domovinski red i dugi, dugi domovinski mir". Komentirao je i glazbeni ukus, kako je kazao, "nekih HDZ-ovaca koji kad misle da ih nitko ne gleda, slušaju cajke. Cajka je za mene pojam švercanja - kad se pjesma može napisati u pet minuta i svatko je može otpjevati. To je filozofija HDZ-a", poručio je Milanović te dodao: "Naša filozofija je drukčija".