Vremenska prognoza, 8.11.2015.

Biti će iznadprosječno toplo. Uz toplinu, glavno će obilježje nedjelje biti sunce, koje će samo povremeno zaklanjati oblaci, a u jutarnjim satima na kopnu ponovno magla. Nje će opet ujutro i prijepodne biti uz Dravu, Savu i Dunav, no i u nekim drugim područjima.

Sredinom dana i poslijepodne očekuje se uglavnom sunčano. Sunca neće nedostajati ni u zapadnijim područjim unutrašnjosti, pri čemu će i ondje u prvome dijelu dana biti mjestimične magle. Temperatura će malo porasti u odnosu na vrijednosti od subote - ujutro će biti od 1 do 5, a danju između 18 i 20.

Na sjevernom Jadranu i u gorju također će prevladavati sunčano. Pritom će ponegdje na obali te posebice prema otvorenome moru biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Bit će slično toplo kao u subotu - najviša dnevna temperatura predviđa se od 18 do 23.

Uz slab i umjeren sjeverozapadnjak te većinom malo valovito more i u Dalmaciji će biti sunčano, ponegdje s malom naoblakom. Temperatura će od jutarnjih 9 do 14, u Zagori 3 do 8, danju porasti na vrijednosti između 20 i 24.

I na krajnjem će jugu Lijepe Naše biti obilje sunca, također uz ugodnu toplinu, odnosno najvišu temperaturu višu od 20 stupnjeva. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar.

Do sredine tjedna i dalje će biti stabilno i suho te većinom sunčano, ujutro i prijepodne s mjestimičnom maglom. Jutra će biti još malo toplija, a dnevna će temperatura biti oko 20 stupnjeva. Na Jadranu se također vrijeme neće znatnije promijeniti - zadržat će se uglavnom sunčano i ugodno toplo.

No, već potkraj ponedjeljka, a posebice sljedećih dana, valja računati s niskim oblačnim slojem, moguće i maglom, ponajprije na sjevernom dijelu, i to prema otvorenome moru. A promjene vremena, odnosno jačeg zahladnjenja ili kiše, kako se čini, nema na vidiku ni u drugoj polovini sljedećeg tjedna.