Napravite sami božićne ukrase

Božić bez božićnih ukrasa jednostavno ne bi bio Božić. Ekipa Dobrog jutra uz pomoć Nikoline Jakovljević donosi ideje kako od prirodnih materijala uz malo truda i mašte možete ukrasiti svoje božićno drvce ili izraditi unikatne darove.

 Njihova izrada u nekim obiteljima njeguje se već godinama. Ljubav prema trakicama, sprejevima i prirodnim materijalima Nikolina je naslijedila od svoje majke. Često smo izrađivali kuglice zajedno. Pravilo u našoj obitelji da svake godine mora biti jedna nova kuglica na boru, pa eto najljepše je kad ju i izradimo sami.

S godinama jedna kuglica nije joj bila dovoljna. Nikolina sada svojim adventskim vijencima i kuglicama uveseljava obitelj i prijatelje. Jedan od razloga zašto to činim je da pokušam prenijeti dio ljubavi i topline koja je za mene Božić. Kroz svoje radove to poklanjam.

Šume su joj najbolji izvor materijala. Cijelu godinu skuplja kestene, žireve i češere. Iako izrada traje nekoliko dana, veoma je jednostavna. Potrebna je samo ideja i dobra volja.

Za izradu božićne kuglice od špage potreban je balon na koju ćete špagu omotati. Otprilike odmjerite veličinu balona koja vam odgovara za buduću kuglicu. Potrebna je obična špaga koju Nikolina radije odreže na kraće komade jer joj je tako lakše raditi. Umočite špagicu u drvofiks i omotajte je oko balona. Nakon što se kuglica osušila balon probušite i izvadite ga te željenom bojom lakirajte kuglicu.

Nakon 24 sata, koliko je potrebno da se lak dobro osuši, počinje kreativni dio. Uzmite omiljene detalje i pomoću pištolja na vruće ljepilo ih fiksirajte na kuglicu.

Svaka godina ima svoju temu, tako i za ovu godinu Nikolina zna što će prevladavati u njezinu domu. Ovo godine glavni motiv je srce.

Slobodno "ukradite" ideju, uložite malo truda i volje i stvorite svoju božićnu čaroliju.