Biti SOS mama, nije posao, već poziv

Biti SOS mama, nije posao, nego poziv. Već više od 20 godina Božena Jertec jedna je od lekeničkih SOS mama. Dosad je bila mama 18-ero djece.

Prije 23 godine Božena je bila profesorica glazbenog odgoja, a onda je jedan trenutak potpuno promijenio njezin život. U dječje selo Lekenik došla sam 1992. godine. Ratno stanje je bilo, ostala sam bez posla, a kad sam vidjela oglas mislila sam da je to nešto za mene pošto sam radila s djecom. I volim raditi s djecom. Došla sam. Primljena sam. Dobila sam prvu djecu. I evo još uvijek sam tu, 23 pune godine, priča Božena.

Trenutačno u njezinu domu živi troje mališana. Najstariji je Davor, on je sedmi razred. Lorena je treći razred i Gabrijela, njezina sestra, peti razred, nabraja SOS mama.

Božena u travnju iduće godine odlazi u zasluženu mirovinu. Vraća se u rodni Potok kod Popovače, a sa sobom nosi brojne uspomene, pa i pokoju suzu radosnicu. 

U SOS Dječjem selu Hrvatska u tijeku je humanitrana božićna akcija u koju se možete uključiti i vi ako posjetite internetsku stranicu sjetise.hr. Probudite božićnu čaroliju u sebi i izmamite najmlađima osmijeh na lice jer - složit ćete se, ne postoji ništa ljepše.