Juha od rasola

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Martina Vuković, specijalistica kriminalistike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marka Perića i Anu Munta, medicinsku sestru iz Zagreba
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za zdravu hranu -vegetarijanska i makrobitička jela.

Recepti Marka Perića: Juha od rasola

Sastojci:

- 1 vezica zelenja za juhu
- 2 luka
- ½ l rasola
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
- 1 jaje
- brašno

Priprema:

Uzeti vezicu zelenja za juhu, očistiti ga, staviti u lonac i zaliti vodom da prokuha. Kad je zelenje dobro prokuhalo, napraviti blijedu zapršku na kombinaciji maslinovog ulja i masti uz dodatak dvije žlice brašna. Dodati sitno sjeckani luk i malo crvene paprike. Na pripremljenu zapršku dodati juhu od zelenja i rasol. Dodati sol i papar i prokuhati pet minuta. Od jajeta, žlice brašna i malo soli zamutiti tijesto, procijediti kroz cjedilo u juhu i prokuhati 5 min.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 4. siječnja:


Šarena riža, Pečeno povrće, Pirjane arame alge, Salata od kisele repe s klicama


Miso juha


Azijska tjestenina s kozicama


Tortilje s piletinom


Dalmatinski saur od plave ribe

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.