Tortilje s piletinom

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Martina Vuković, specijalistica kriminalistike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marka Perića i Anu Munta, medicinsku sestru iz Zagreba
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za zdravu hranu -vegetarijanska i makrobitička jela.

Recept Marka Anića: Tortilje s piletinom


Sastojci:

- 0,3 kg piletine (file)
- 1 konzerva kukuruza
- 2 paprike
- 1 konzerva crvenog graha
- 0,2 kg gaude
- 2 crvena luka
- 1 češnjak
- 0,1 l ulja
- glatko brašno
- sol
- ocat

Priprema:

Dodamo brašno, mlake vode, soli, masnoće i malo octa pa zamijesimo tijesto. Pravimo male kuglice, razvaljamo i pečemo tortilje kratko na tavi.
Piletinu izrezanu na kockice prepržimo na ulju i izvadimo. Dodamo izrezani crveni luk, češnjak i papriku pa kratko pirjamo. Potom dodamo kukuruz i grah, promiješamo i dodamo piletinu i kečap te pirjamo sve 5 min. Gotovom smjesom i naribanom gaudom punimo tortilje. Po želji malo prepečemo punjenu tortilju.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 4. siječnja:


Dalmatinski saur od plave ribe


Juha od rasola


Azijska tjestenina s kozicama


Miso juha


Šarena riža, Pečeno povrće, Pirjane arame alge, Salata od kisele repe s klicama
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.