Azijska tjestenina s kozicama

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Martina Vuković, specijalistica kriminalistike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marka Perića i Anu Munta, medicinsku sestru iz Zagreba
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za zdravu hranu -vegetarijanska i makrobitička jela.

Recept Marka Perića (Brza košara)

Azijska tjestenina s kozicama


Sastojci:

- 6 poriluka
- 12 kozica bez ljuske
- 1 žlica sjemenki sezama
- 6 cherry rajčica
- svježi đumbir
- sol, papar iz mlina
- 2 žlice sezamovog ulja
- umak od soje

Priprema:

Na sezamovom ulju prepržimo kozice i izvadimo. Na isto ulje stavimo poriluk, cherry rajčice i đumbir pa dodamo kozice. Skuhamo tjesteninu i pomiješamo s kozicama te dodamo sojin umak i sjemenke sezama.

 
Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 4. siječnja:



Šarena riža, Pečeno povrće, Pirjane arame alge, Salata od kisele repe s klicama


Miso juha


Tortilje s piletinom


Juha od rasola


Dalmatinski saur od plave ribe

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.