Miso juha

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Martina Vuković, specijalistica kriminalistike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marka Perića i Anu Munta, medicinsku sestru iz Zagreba
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za zdravu hranu -vegetarijanska i makrobitička jela.

Recepti Maje Kefeček: Miso juha


Sastojci:

- tamno sezamovo ulje
- 1 luk
- 2 suhe shiitake gljive
- 1 mrkva
- 1 pastrnjak
- 1 l vode ili temeljca
- 1 vezica peršinovog lista
- 2 žlice ječmenog misa

Priprema:

Na sezamovom ulju pirjati luk narezan na polumjesece, dodati mrkvu i pastrnjak. Kuhati dok povrće ne omekša. Posebno u malo tople vode iz juhe razmutiti miso i kad je povrće kuhano zagasiti vatru i dodati u juhu. Ukrasiti sitno kosanim peršinom.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 4. siječnja:



Dalmatinski saur od plave ribe


Juha od rasola


Tortilje s piletinom


Azijska tjestenina s kozicama


Šarena riža, Pečeno povrće, Pirjane arame alge, Salata od kisele repe s klicama
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.