Vremenska prognoza, 1.5.2016.

Na Jadranu jača jugo, a sa zapada dolazi kiša koja će se do kraja dana proširiti na cijelu zemlju.

U Slavoniji i Baranji postupno će se naoblačiti, a uglavnom kasnije poslijepodne bit će i kiše. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a najviša dnevna temperatura očekuje se od 15 do 19 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno s kišom osobito u drugom dijelu dana, a mjestimice već i prijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Dnevna temperatura od 13 do 16 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadran uz oblačno vrijeme kiše će biti još i više, u drugom dijelu dana mjestimice i obilnije. Na moru se ponegdje očekuje i grmljavina. Umjereno do jako jugo postupno će okrenuti na istočnjak, zatim i buru. Temperatura zraka većinom od 10 do 15, u gorju i niža.

Oblačno s kišom, pljuskovima i mjestimice grmljavinom bit će sutra i u Dalmaciji, a glavnina oborine, ponegdje i obilnije, očekuje se u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno do jako jugo uz umjreno valovito do valovito more. Temperatura zraka uglavnom od 11 do 16 stupnjeva.

Na jugu zemlje sutra pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana s kišom, te mjestimice pljuskovima i grmljavinom. Jugo će biti umjereno do jako, a more većinom umjereno valovito. Temperatura zraka očekuje se između 12 i 17 stupnjeva.

Na kopnu će u ponedjeljak biti kišovito, te na zapadu s obilnijom oborinom. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočn vjetar, a danju će biti hladnije. U utorak i srijedu očekuju se sunčana razdoblja, ali i dalje povremena kiša, osobito u Slavoniji. Temperatura će porasti, ali će i dalje biti razmjerno vjetrovito.

Na Jadranu će u ponedjeljak kiše i pljuskova s grmljavinom biti osobito u Dalmaciji. Znatnije će razvedravanje na sjevernom Jadranu nastupiti tek u utorak. U srijedu promjenljivo mjestimice s kišom. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar. Od utorka danju malo toplije.

Praznik rada nam, dakle, donosi kišu, a najvjerojatnije samo u Slavoniji će biti izgleda za  popodnevni roštilj na otvorenom. U ponedjeljak pak posvuda kišovito, te vjetrovito i hladnije.