DVD izdanja HRT-a

Hrvatska radiotelevizija predstavlja DVD izdanja:

Hrvatski kraljevi

igrano-dokumentarna povijesna TV serija u sedam epizoda. Prikazuje hrvatsku povijest od 9. do početka 12. st., odnosno vrijeme tzv. narodnih vladara dinastije Trpimirovića. Istodobno znanstveno prezentirana (dijelovi o hrvatskim vladarima), sadržava i fikcijske dijelove (priče o sedam hrvatskih seljaka s kraja 11. st., kroz koje se dočarava svakidašnji život ranoga srednjeg vijeka). U seriji su kao stručni sugovornici sudjelovali vodeći europski medijevalisti, na čelu s J. Le Goffom. Za potrebe serije prvi je put rekonstruirana hrvatska kraljevska kruna te scenografski napravljeni interijeri starohrvatskih crkvi u izvornim dimenzijama. To je prvi TV projekt obrazovnoga tipa u Hrvatskoj u kojem se koristila kompjutorska grafika na ozbiljnijoj razini i u većoj količini. Emitirana je u više od 30 europskih zemalja.


U potrazi za Markom Polom

 
Ekipa HRT-a krenula je na put rutom Marka Pola oslanjajući se na njegovu knjigu "Milijun" - u osam nastavaka upoznajte područja kroz koja je Marko Polo putovao i otkrijte brojne kulturno-povijesne zanimljivosti i kulturološke razlike. Gledateljima približavamo i tri potpuno različita i relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga: islamski (arapski), hinduistički (indijski) i budistički (dalekoistočni). Voditelj nas vodi kroz egzotične, na trenutke i nestvarne krajeve i kulture, tražeći dokaze o prolasku Marka Pola. Ekipa je snimala u najvrućim pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine, penjala se na planine više od 5000 metara u Tadžikistanu i Tibetu, izranjala bisere na Borneu te ručala s "bivšim" kanibalima na Sumatri. Liječili smo se biljem sa šamanima, pili vino iz drveta, pušili zečji izmet! Brali smo čaj na Šri Lanki i vadili sol u Indiji...


Zvjezdan
 
Dokumentarni film o fra Zvjezdanu Liniću!  DVD Zvjezdan vrijedan je podsjetnik na velikog čovjeka, svećenika i prijatelja koji je ljudima mijenjao živote. Vrhunski dokumentarac o fra Zvjezdanu Liniću, njegovu životu i duhovnim obnovama koje su pomogle velikom broju ljudi. Njegove godišnje seminare pohodile su tisuće ljudi iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Fra Zvjezdan je za svakog imao riječ, a mnogi su nakon njegova seminara promijenili život, pronašli način kako se nositi sa teškoćama, bolestima ili se riješili neke ovisnosti.

Sva izdanja možete direktno naručiti putem online obrasca