Vremenska prognoza, 1.1.2018.

Nakon mnogima vjerojatno neprospavane novogodišnje noći, oblačan i kišan prvi dan u novoj godini dobro će doći. Manje oblaka bit će istoku Hrvatske, gdje kiša mjestimice može i izostati. Prvi dio dana obilježit će južina - na kopnu jugozapadnjak, na moru jugo, koje ponegdje može biti i olujno. Poslijepodne i navečer, kada se predviđa glavnina kiše, vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni te uz pad temperature uglavnom u višem gorju može biti i snijega.

U Slavoniji, Baranji Srijemu na Novu godinu bit će promjenljivo, pa i pretežno oblačno, ponegdje s kišom tijekom poslijepodneva. Temperatura danju oko 10 °C, kao i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati oblačno s povremenom kišom, većinom u drugome dijelu dana kada će ponegdje zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Oblaci i kiša obilježit će ponedjeljak i na sjevernom Jadranu, a u višem gorju prema kraju dana bit će i snijega. Puhat će umjereno i jako jugo, kojega će biti i u Dalmaciji, mjestimice moguće i olujnog. Povremene kiše bit će poglavito poslijepodne.

U drugome dijelu dana na kišu pa i lokalne pljuskove s grmljavinom treba računati i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati umjereno i jako, ponegdje moguće i olujno jugo.

Sljedeći dani bit će promjenljivi s povremenom kišom, na kopnu posebice u prvome dijelu utorka, kada uz pad temperature ponegdje može biti susnježice i snijega.

I na moru promjenljivo - u utorak prestanak kiše i bura, zatim u srijedu opet jugo, a u četvrtak ponovno mjestimice kiša te bura.

Na buru, jugo, kišu, sušu i druge meteorološke pojave tijekom 2017. godine možete se prisjetiti i u internetskom Meteo kutku HRT-a, u kojem možete saznati i trenutačnu prognozu za prvu polovinu 2018. godine.

Želite li pak osim za 55 mjesta u Hrvatskoj doznati i stanje vremena i prognozu za 44 grada u Europu, pri čemu čak 10 u susjednim zemljama - pogledajte "osvježenu" HRT meteo aplikaciju, u kojoj od sada postoje i radarske slike oborine s radara DHMZ-a iznad većeg dijela Hrvatske, izlasci i zalasci Sunca, Mjesečeve mijene i još neke druge zanimljivisti. Naravno, i prometne informacije HAK-a, uključujući i kamere, prometnu prognozu, savjete...