Dokumentarni film „Klimatske promjene: Činjenice“ od idućeg utorka na HRT-u

Zagreb, 20. siječnja 2021. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 26. siječnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21:05 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma „Klimatske promjene: Činjenice“.
 
Na rubu smo ekološke katastrofe. Ovo je priča o tome kako je možemo spriječiti. Samo nas dva stupnja dijeli od klimatske katastrofe. Ako se globalno zatopljivanje nastavi ovim tempom, šteta nanesena okolišu u idućih 40 godina postat će nepopravljiva.
 
Toplinski valovi sa Sredozemlja stižu na Arktik. Šumski požari nekontrolirano bijesne diljem SAD-a. Raste broj umrlih od velikih vrućina. Dokazi su svuda oko nas: klimatske promjene su stvarne i događaju se upravo sada.
No mi ih možemo zaustaviti.
 
Ovaj dvodijelni dokumentarac kroz brojne dramatične snimke s društvenih mreža te emocionalna svjedočanstva iz prve ruke iznosi činjenice o globalnom zatopljenju na jednostavan, ali dojmljiv način. Priče o životima ljudi pogođenih klimatskim promjenama i onih koji se bore protiv tih promjena. Svjetski priznati stručnjaci govore o novim saznanjima koja će promijeniti naše viđenje ovog problema.
 
Kako krave koje se hrane morskim algama mogu spasiti planet? Zašto bismo trebali graditi elektrane na vodi? Ove nadahnjujuće priče pokazuju nam kako možemo preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću.
Ovo je najveći izazov s kojim smo se dosad susreli. A ljudska vrsta je spremna odgovoriti na njega.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
komunikacije@hrt.hr
www.hrt.hr