HRT i Akademija dramskih umjetnosti potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska radiotelevizija i Akademija dramskih umjetnosti potpisali su 17. travnja 2015.  Sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje na područjima od zajedničkog interesa dviju institucija.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i dekan ADU-a Borna Baletić, a glavni ciljevi suradnje su afirmacija i promocija umjetničkih, stručnih i umjetničko - istraživačkih disciplina  u području  kazališta, filma, televizije i radija te edukacija i usavršavanje najkvalitetnijih studenata Akademije i radnika HRT-a.

Vrlo brzo nakon potpisivanja ovog sporazuma slijede zajedničke aktivnosti koje su već u visokoj fazi pripreme za realizaciju, a kojima želimo potvrditi našu namjeru o suradnji na područjima od zajedničkog interesa. Također, želimo davati i ostavljati trajnu vrijednost društvu jer je to jedno od temeljnih polazišta  našeg djelovanja, rekao je Glavni ravnatelj.

Zajednički projekti na kojima će surađivati HRT i ADU među ostalim su transfer znanja i tehnologija neophodnih za usvajanje znanja i vještina studenata Akademije  i radnika  HRT-a, sudjelovanje studenata na proizvodnji audio i audiovizualnih djela u produkciji Akademije i  HRT-a kao i vizibilitet studentskog filma u okviru programa Hrvatske radiotelevizije.


Naše su dvije institucije po prirodi vrlo srodne i jedna drugu na neki način hrane,  znanjem, proizvodima i umijećem i mislim da nema ništa logičnije nego formalizirati tu suradnju, rekao je dekan.