HRT i ALU potpisali Sporazum o suradnji u proizvodnji vizualnih djela

Hrvatska radiotelevizija i Akademija likovnih umjetnosti potpisale su 13. studenog 2014. na Prisavlju Sporazum kojim  se definiraju načela dugoročne suradnje između dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime  ALU-a  dekan izv. prof. art.  Aleksandar Battista Ilić.

Dvije će institucije surađivati na područjima poput video radova kratke forme, kratkih animiranih filmova,  te vizualnih djela u zajedničkoj produkciji.

Također, među područjima suradnje su i usavršavanje studenata ALU-a na proizvodnji djela u produkciji HRT-a, na području grafičkog dizajna te kulturnih sadržaja.

„Postoji obostrano visoka želja i očekivanja oko toga da u svim segmentima naših očekivanja i nadležnosti po prvi puta uspostavimo jednu organiziranu i stabilnu suradnju. Želimo obogatiti vrijednost sadržaja kojeg nudimo našim građanima kroz naše medijske platforme.“, rekao je Glavni ravnatelj.

Sporazumom se također  regulira i sudjelovanje profesora i studenata viših godina ALU-a na realizaciji zajedničkih projekata, a  HRT se sa svoje strane obvezuje omogućiti njihovo sudjelovanje.

„Bez kreativnih resursa nema razvoja ni dodane vrijednosti, inovativnosti ni industrije. Ovdje govorim o umjetnosti, vi kao javna televizija imate prostora da to komunicirate kao vrijednost prema van.“, rekao je dekan ALU-a.