HRT i FER potpisali Sporazum o suradnji u području radiodifuzije

Hrvatska radiotelevizija i Fakultet elektrotehnike i računarstva potpisali su 30. listopada 2013. na Prisavlju sporazum o međusobnoj suradnji na području primjene stručnih znanja u radiodifuziji i novih medijskih tehnologija kao i drugim područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum se također odnosi i na područja zajedničke suradnje u prijavljivanju istraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, provođenje svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je od interesa za HRT, zajednički nastup prema gospodarstvu i javnoj upravi vezano za istraživanja, stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje istraživačkog rada.
U ime FER-a potpisao ga je dekan tog fakulteta Nedjeljko Perić, a ispred HRT-a, Glavni ravnatelj Goran Radman.

Velik broj naših inženjera, ljudi koji upravljaju našim tehnološkim pogonom dolazi upravo sa FER-a, stoga i mi kao korisnici tih znanja želimo doprinijeti razvoju novih znanja i vještina, rekao je Radman. Dodao je i kako HRT nakon godina neulaganja u slijedeće dvije do tri godine ima ambiciju obnoviti cjelokupnu tehnološku infrastrukturu te dohvatiti ritam razvoja medija i tehnologije koji ima suvremeni svijet. HRT, istaknuo je Radman, ima ambiciju sudjelovati u stvaranju novih znanja koja će dovesti i do praktične primjene.

Ovdje smo ne zbog nas samih, nego zbog društva kojem doprinosimo svaki iz svoga područja. Kvaliteta društva je nešto od čega mi povratno dobivamo puno više i sa svoje strane dajem punu podršku tom nastojanju, dodao je Glavni ravnatelj.

Dekan FER-a Nedjeljko Perić rekao je kako očekuje puno inovacija na području informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Sporazum je nastavak dugogodišnje suradnje između dviju institucija, a za  koordinaciju i razvoj dugoročne suradnje u ime FER-a zaduženi su prof. dr. sc. Sonja Grgić, a u ime HRT-a ravnatelj Tehnologije HRT-a Duško Zimonja.