HRT i Fakultet političkih znanosti potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska radiotelevizija i Fakultet političkih znanosti potpisali su 16. prosinca 2014.  na Prisavlju Sporazum kojim  se definiraju načela dugoročne suradnje  ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu dekanica Lidija Kos-Stanišić. Naglašeno je kako prostora za suradnju ima mnogo iako se ona uspješno ostvaruje u mnogim područjima, a nakon dugo godina napokon će biti potpisan i konkretan zajednički dokument. Njime će se pokrenuti i inspirirati svi oni sadržaji i projekti koje dosad ove institucije nisu uspjele razviti na odgovarajući način.

„Ono što se ovdje godinama događalo kroz različite oblike suradnje sada ćemo imati prilike i potpisati, dakle staviti svoje potpise na nešto što su kolege prije nas gradile u odnosima između Fakulteta političkih znanosti i HRT-a i posebno studija novinarstva. Nama svakako trebaju kompetencije koje fakultet ima te entuzijazam i inovativnost studenata, stoga bi željeli pronaći sve načine da kroz tu suradnju obogatimo sebe, a da vama uzvratimo jednim oblikom prakse koja se ovdje događa.“ rekao je Glavni ravnatelj.

Dekanica Lidija Kos-Stanišić dodala je kako je sigurna da će suradnja Fakulteta političkih znanosti i HRT-a biti plodonosna kao što je bila i u prethodnom razdoblju. „Ono na što smo mi osobito ponosni je što smo uspjeli prije dvije godine osnovati Televiziju Student, da ona izuzetno kvalitetno radi te da je prepoznata na tržištu i isto tako među mladima koji je prate. Stoga bi nam bilo drago kada bi u budućnosti veći broj naših studenata mogao na HRT-u obavljati studentsku praksu te da na HRT gledamo kao na potencijalnog poslodavca svih naših budućih studenata novinarstva.“ istaknula je dekanica.

Prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Igor Kanižaj dodao je da je sporazumom napravljen značajan iskorak te kako dosad još nisu bili prepoznati svi potencijali HRT-a kao najveće medijske ustanove i fakulteta kao prvog studija novinarstva u Hrvatskoj, a koji ima velike resurse i mogućnosti. Naglasio je kako sporazum treba biti poticaj dvjema institucijama za još veću, sadržajniju i uspješniju suradnju.