HRT i Muzička akademija potpisali Sporazum o suradnji u proizvodnji audiovizualnih djela

Hrvatska radiotelevizija i Muzička akademija potpisale su 12. prosinca 2014.  na Prisavlju Sporazum kojim  se definiraju načela dugoročne suradnje između dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime Muzičke Akademije dekan red. prof. Dalibor Cikojević.

Suradnja dviju institucija ostvarivat će se sudjelovanjem studenata Akademije na probama, javnim izvedbama i snimanjima ansambala HRT-a te na proizvodnji audio i audiovizualnih djela u produkciji HRT-a.

Glavni ciljevi suradnje su  afirmacija i promocija klasične glazbe, edukacija i usavršavanje najkvalitetnijih studenata Akademije, orkestara i zbora HRT-a.

„HRT se ponosi svojim glazbenim sadržajima, svojim glazbenicima, svojim  ansamblima ali i svojim ukupnim doprinosom glazbenoj kulturi i stoga nije bilo ništa prirodnije nego razmišljati o tome kako da Vašu vrijednu visoko stručnu znanstvenu ustanovu vežemo uz nas još kvalitetnije, jer smo svi na neki način baštinici onoga što je ta ustanova znači za hrvatsku glazbenu kulturu i glazbene sadržaje.“, rekao je Glavni ravnatelj.

Dodao je i kako se ovom suradnjom želi poboljšati i obogatiti glazbena kultura.

Dekan Akademije Dalibor Cikojević izrazio je zadovoljstvo što do suradnje dolazi upravo u godini u kojoj je ta institucija nakon 94 godine podstanarstva konačno dobila svoju zgradu.

„Mislim da je Hrvatska radiotelevizija ogledalo društva, stoga smo mi kao jedna obrazovna ustanova Sveučilišta u Zagrebu  prirodno okrenuta HRT-u, i u tom smislu moramo puno tješnje surađivati.“, istaknuo je dekan.

Rukovoditeljica HRT-ovog odjela Glazba Ivana Kocelj dodala je kako je prostora za zajedničku suradnju mnogo, te kako se HRT posebno veseli pružiti priliku skladateljima i  dirigentima  završnih godina da rade s ansamblima i čuju svoje kompozicije.