HRT i Sveučilište u Rijeci potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Rijeci potpisali su 31. ožujka 2015. u Rijeci Sporazum o suradnji na područjima od zajedničkog interesa, a posebno na projektima Radio Sova – realizaciji emisije studenata Sveučilišta u programu Radio Rijeke te suradnji u pripremi, organizaciji i provedbi glazbenog programa Sveučilišta - Produkcija zvuka i multimedija.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin. Prema odredbama Sporazuma, HRT se obvezuje omogućiti profesorima i studentima Sveučilišta sudjelovanje u realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti a Sveučilište se obvezuje omogućiti sudjelovanje profesora i studenata na realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti.

Možemo biti ponosni na ono što se ostvaruje u HRT centru Rijeka. Radio Sova pokazala se kao jako dobar projekt, to je živi medijski praktikum za studente Sveučilišta u Rijeci, a za nas je to prilika pristupa znanju i talentima koje trebamo da bismo se nastavili uspješno razvijati, rekao je  Glavni ravnatelj.

Rektor Lučin istaknuo je zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma, dodavši kako se u ovakvim projektima trebaju  povezati stručnjaci iz društvenog i humanističkog, ali i inženjerskog područja. Kako bismo to ostvarili, važno je povezivanje i s medijskim kućama poput Hrvatske radiotelevizije, rekao je rektor Pero Lučin.