Potpisan sporazum o suradnji HRT-a i Sveučilišta u Splitu

Hrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Splitu potpisali su danas, 1. srpnja sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.
Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime Sveučilišta u Splitu rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović.
Naglašeno je kako prostora za suradnju ima mnogo te da se ona već uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom definirani su i konkretni zajednički projekti dvaju institucija.
„Mi ovakav sporazum do sada nismo imali, a on će nam omogućiti da naše razvojne, programske i tehnološke ambicije u Splitu komplementiramo korištenjem zajedničkih snaga Splitskog sveučilišta i HRT-a. Od toga će neposredno koristi imati i naš radio Split. Nama treba akademska dimenzija i dinamika mladih ljudi, a istovremeno vjerujemo da će obilje iskustva i prakse HRT-a biti jedan izuzetno dobar poligon studentima splitskog sveučilišta. Hrvatska radiotelevizija je relativno velik poslodavac i sigurno je da će neki od talenata sa sveučilišta biti prepoznati i kao naši budući suradnici i djelatnici.“ rekao je Glavni ravnatelj HRT-a.

Rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović naglasio je kako suradnja s Radio Splitom traje već pet godina te da su tu suradnju željeli unaprijediti jer splitsko sveučilište kao drugo po veličini vidi sebe kao jednog od nositelja javne funkcije čuvanja znanja te njegova prenošenja novim naraštajima. „Naša suradnja koja je već započela ima ogroman prostor za daljnje širenje i zbog toga sam zahvalan na prepoznavanju splitskog sveučilišta kao partnera, jer mi razmišljamo da je znanje vrijednost i da su to resursi koji mogu pokrenuti naše društvo.“ istaknuo je rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović.
Sporazumom je definirana suradnja u ostvarivanju vizualnih i audiovizualnih djela u zajedničkoj produkciji, organiziranje stručne prakse studenata Sveučilišta u Splitu i njihova usavršavanja, razvoj programa medijske pismenosti u suradnji sa sveučilištem i razmjena sadržaja sa studentskim medijima.
Definirana je i realizacija mozaično zabavne emisije studenata u programu Radio Splita u trajanju od 110 minuta, a koja će se emitirati jednom tjedno.
Među ostalim, HRT je sporazumom osigurao stručnu i tehničku pomoć u realizaciji prijenosa različitih događaja vezanih za Sveučilište, razvoj strateških partnerstava te zajedničko prijavljivanje europskih projekata.