HRT i Sveučilište u Zagrebu potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Zagrebu potpisali su 13. ožujka 2015. na Prisavlju Sporazum o suradnji kojim se definiraju načela suradnje između dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa.

Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime Sveučilišta rektor prof. dr. sc. Damir Boras. Dvije će institucije surađivati na područjima poput    zajedničkih nastupa prema javnosti vezano za istraživanja i razvoj, stručnih radionica, inovativnih projekata  i transfera tehnologije i znanja.

Također, Sporazum predviđa i suradnju u zajedničkim  televizijskim, radijskim  i ostalim medijskim  projektima, suradnja u ostvarivanju vizualnih i audiovizualnih djela u zajedničkoj produkciji, zajedničko prijavljivanje europskih projekata kao i organiziranje i provedbu znanstvenih i stručnih skupova od zajedničkog interesa. Zagrebačko sveučilište je jako zadovoljno što može potpisati ovaj Sporazum kojim se na neki način formalizira dugogodišnja odlična suradnja, pogotovo u zadnjih nekoliko godina, rekao je rektor, dodajući kako posebnu važnost ima promoviranje znanosti čemu HRT sa svojim potencijalom, kao najveća i najprofesionalnija medijska kuća u Hrvatskoj, može značajno doprinijeti.

Do sada ovu našu suradnju nismo bili regulirali Sporazumom koji bi otvorio neke nove  mogućnosti i područja suradnje, poput transfera tehnologije, pristupa idejama i talentima. U tom smislu, drago mi je da smo ovim Sporazumom  sada dobili jedan okvir koji će zadovoljiti i HRT i Sveučilište u Zagrebu te potaknuti zaposlenike, kako naše tako i akademske, na kvalitetniju suradnju u budućnosti, rekao je Glavni ravnatelj.

Sporazumom se također  regulira i sudjelovanje profesora i studenata Sveučilišta na realizaciji zajedničkih projekata, a  HRT se sa svoje strane obvezuje omogućiti njihovo sudjelovanje.